Volledig scherm
De Vlaketunnel. © Willem Mieras

'Deltaweg, Sloebrug en Vlaketunnel zorgen voor veel oponthoud'

VLISSINGEN - Zeeuwse automobilisten staan vaak stil bij de op en afritten van de Deltaweg in Goes en bij Wilhelminadorp, bij de Sloebrug in Vlissingen en bij de Vlaketunnel. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie die de ANWB heeft gemaakt. Sinds eind april roept de ANWB haar leden op om hinderlijke knelpunten te melden. Tot nog toe hebben een twintigtal Zeeuwen dat gedaan.

De meldingen zijn gespreid over de hele provincie en hebben verschillende oorzaken: van openstaande bruggen tot langzaam rijdende toeristen.

Remmende automobilisten

Bij de Vlaketunnel gaan de klachten over stremming bij ongevallen en voor de tunnel remmende automobilisten. De Deltaweg bij Goes is met name een knelpunt in de spits. Toeristen zorgen voor files op de Deltaweg bij Wilhelminadorp. En de Sloebrug in Vlissingen gaat volgens melders vaak open voor schepen. Landbouwtractoren zorgen voor files op de provinciale weg bij Serooskerke (Schouwen-Duiveland). De rotonde aan de Buitenhaven in Terneuzen zorgt voor oponthoud in de spits, omdat die alle verkeer te verwerken krijgt, zegt een melder. En bij Biggekerke rijden toeristen vaak 60 in plaats van 80.

1300 meldingen

Landelijk heeft de ANWB inmiddels zo'n 1300 meldingen gekregen. De meeste hinder veroorzaken verkeerslichten, vermindering van aantal rijstroken en invoegend verkeer.

De ANWB roept weggebruikers op om knelpunten door te geven. Het gaat daarbij niet alleen om de bekende trajecten op snelwegen maar ook om knelpunten op provinciale wegen en wegen in de stad. Melden kan via: www.anwb.nl/belangenbehartiging/verkeer/oponthoud.

Volledig scherm
Toeristische verkeersdrukte op de Deltaweg bij Wilhelminadorp. © Willem Mieras
Volledig scherm