Volledig scherm
© stock.xchng

Deltacommissaris in Breskens: samenwerking kustregio's waardevol

BRESKENS - Het Deltaprogramma bracht de Nederlandse kustregio's samen, het Landelijk Overleg Kust moet ze bij elkaar houden. De samenwerking en informatie-uitwisseling tussen overheden en instanties langs de hele kustlijn is één van de waardevolle bijproducten van de operatie die in 2010 in gang werd gezet om onder meer de zwakke schakels in de zeewering aan te pakken. "Voor 2010 bestond er in het kustgebied geen landelijk bestuurlijk verband.

Laten we die waardevolle samenwerking aan de kust vasthouden." Die oproep deed Deltacommissaris Wim Kuijken woensdag in Breskens bij de opening van de Landelijke Kustdag. Met de uitvoering van het Deltaprogramma is volgens Kuijken 'in alle gebieden een enorme energie vrijgekomen'. Daarbij ging het lang niet alleen om de veiligheid, maar ook om de combinatie van de aanpak van zwakke schakels met het natuur- en recreatieprojecten.

Het Landelijk Overleg Kust brengt elk jaar organisaties die belang hebben bij de ontwikkelingen langs de kust samen. Afgevaardigden uit de hele Nederlandse kuststreek - van de Wadden tot Zeeland - namen na de openingsbijeenkomst in de voormalige veerterminal deel aan workshops in en over het natuur- en recreatieproject Waterdunen en Cadzand-Bad.