Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Delta in Middelburg.

Delta en Fox Sports liggen nog steeds met elkaar in de clinch

MIDDELBURG - Wie tv kijkt via Delta en een abonnement heeft op Fox Sports moet maar afwachten of hij dit weekend kan kijken naar de start van het Eredivisie voetbal. Want Delta en Fox liggen met elkaar in de clinch. Beide hadden tot 1 augustus een contract over doorgifte van Fox op de kabel.

Tot nu toe moeten Delta-abonnees die willen kijken naar live-voetbalwedstrijden een abonnement afsluiten voor 17,95 euro per maand. Dat bedrag komt bovenop het standaardpakket. Fox Sports wil meer geld zien en wil van die constructie af. De sportzender eist nu van kabelaars dat het kanaal met live Eredivisievoetbal in het basispakket komt. Dat ziet Delta niet zitten.

"Dat betekent dat we elke abonnee een paar euro per maand meer moeten laten betalen voor het basispakket", zegt woordvoerder Tim Brouwer van Delta. "En dat terwijl maar 6 procent van onze klanten een abonnement heeft op Fox Sports. Dus de prijs moet omhoog voor een kleine groep mensen."

Hoewel 1 augustus is verstreken, onderhandelen Delta en Fox nog met elkaar over een nieuw contract. Brouwer: "Zo lang de gesprekken gaande zijn, gaat Fox Sports niet op zwart."

Delta is niet de enige kabelaar die met Fox overhoop ligt. KPN verloor onlangs een rechtszaak tegen Fox over dezelfde kwestie. Delta heeft de Autoriteit Consument en Markt om een oordeel gevraagd.