Volledig scherm
© ThinkStock

Definitief geen busstop in IJzendijke

IJZENDIJKE - Er komt definitief geen bushalte in het dorp IJzendijke.

Het dagelijks provinciebestuur gaat wel de halte buiten het dorp veiliger maken en kijken of die beter bereikbaar kan worden gemaakt voor gedupeerden in IJzendijke. Sinds de vernieuwing van de Rijksweg N61 stopt buslijn 1 van Terneuzen naar Oostburg niet meer in IJzendijke, maar erbuiten. De dorpsraad heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman, omdat Rijkswaterstaat had toegezegd dat de bushalte in het dorp na de werkzaamheden weer terug zou komen. De provincie weigert busbedrijf Connexxion daartoe opdracht te geven.

De ombudsman heeft de klacht doorgestuurd naar de provinciale klachtencommissie. Die heeft de dorpsraad in het ongelijk gesteld. de provincie kan niet verplicht worden een belofte van Rijkswaterstaat na te komen.

De klachtencommissie oordeelde wel dat niet alle mogelijkheden om de bus door het dorp te laten rijden zijn onderzocht. De provincie heeft dat alsnog aan Connexxion gevraagd. De vervoerder stelt opnieuw dat er onvoldoende tijd is om de bushalte ín het dorp aan te doen.