Volledig scherm
Het nieuwe hoofdkantoor in Breda © Vroon

Deel personeel Vroon zit al in Breda

BRESKENS - Een deel van de Zeeuwse werknemers van de wereldwijd operende rederij Vroon is verhuisd naar het nieuwe hoofdkantoor in Breda.

Vroon had in Zeeland rond de 150 werknemers, verdeeld over kantoren in Breskens en Terneuzen. De vestiging Terneuzen, waar nog zo'n 70 mensen werken, blijft voorlopig nog even open. "Die groep gaat in het nieuwe jaar over", zegt woordvoerder Cor Radings van Vroon.

Ander werk

Het overgrote deel van het personeel koos ervoor om 'mee te verhuizen' naar het hoofdkantoor in Breda, waar ook kantoorpersoneel van de vestiging Barendrecht onder is gebracht. Een aantal - 21 - zag dat niet zitten. Die groep is inmiddels elders aan de slag. De meesten hebben zelfstandig ander werk gevonden, laat Radings weten.

Vroon kondigde in 2014 al aan zijn hoofdkantoor te verplaatsen. Toen was nog sprake van een overstap van Breskens naar Terneuzen. In maart vorig jaar koos de rederij ervoor zijn kantooractiviteiten in Breda te bundelen in een leegstaand kantoorpand, waarin tot 2014 rederij Dockwise zat. Het is onduidelijk welke bestemming het huurpand in Breskens krijgt.