Volledig scherm
Bax-shop. © Google Streetview

Deel Bax-personeel blijft op non-actief

GOES - Vijf magazijnmedewerkers van muziekwinkel Bax-shop in Goes blijven voorlopig op non-actief staan omdat ze een individueel gesprek met hun leidinggevende weigeren.

Eerder deze week legde een groep van elf medewerkers het werk 's nachts neer uit onvrede over de in hun ogen barre arbeidsomstandigheden. In een brief aan de Bax-directie hebben de medewerkers uiteengezet wat allemaal mis is. De punten hebben onder meer betrekking op de werktijden, salaris en de veiligheid. Verbetert er binnen twee weken niets, dan stappen de werknemers naar de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Als gevolg van de wilde staking werden de medewerkers per e-mail direct op non-actief gesteld. Hun leidinggevende liet weten alleen individuele gesprekken te willen voeren, maar de groep wilde dat met iedereen tegelijk zou worden gepraat. Een aantal heeft donderdagochtend toch gekozen voor een individueel gesprek om weer aan het werk te kunnen, maar vijf houden voet bij stuk. "Wij hebben hart voor de zaak, maar de directie is hard voor ons", aldus één van hen.