Volledig scherm
Rob Vereijken in De Strip, boven Tapperij De Ruyter. © Ruben Oreel

De Strip: wel bloot, maar geen seks

VLISSINGEN - Horecaman Rob Vereijken begint een nieuwe zaak in Vlissingen: een besloten club met stripshows van vrouwen. En soms mannen.

Rob Vereijken is een man met visie. Als Zeeland straks 1.800 mariniers binnen de provinciegrenzen heeft, willen ze ook wel eens een verzetje. En dan is daar De Strip: een besloten club waar mooie dames - en zo nu en dan ook mannen - voor avondvullend vertier zorgen. Geen prostituees, maar acts, bezweert de horecaman. "Een lapdance kan, maar niet in een achterafkamertje. Er komt absoluut geen seks aan te pas. Wij huren de acts in via een evenementenbureau."

Ladies Night

De Strip, zoals de club aan de Nieuwendijk 7 in Vlissingen gedoopt is, biedt voorlopig één à twee keer per maand een avond amusement. Zaterdag 23 juli is er een 'gewone' clubavond. "Op zulke avonden verzorgen drie mooie dames de hele avond stripshows", legt Vereijken uit. Vrouwen zijn ook welkom. En al helemaal een week later, op 30 juli, als het 'Ladies Night' is.

Opslagruimte

Vereijken is in Vlissingen al eigenaar van bar-dancing Club Bellamy (voor 21-plussers), het feestcafé Bellamy (16-plus) en het bruine café Tapperij De Ruyter. "Tot twee jaar geleden was deze etage boven Tapperij De Ruyter opslagruimte", vertelt hij over de circa 80 vierkante meter grote zaal, die ruimte biedt aan zo'n 30 gasten.

Nieuwsgierig

"We zijn op 1 juni open gegaan en hebben twee uitverkochte avonden gehad. We mikken op nieuwsgierigen die het wel eens met eigen ogen willen zien, op studenten, op havenarbeiders die een verzetje zoeken, en dan zijn er nog die mariniers die eraan komen. Als nu blijkt dat er elke keer meer animo is dan kaartjes, komt er een avond in de maand bij. Simpel. De zaal is ook ideaal voor vrijgezellenfeesten. En misschien gaan we zo nu en dan ook wel een Gay Night houden."