Volledig scherm
© Camile Schelstraete

De Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen, hoe ziet die er eigenlijk uit? (video)

NIEUW-NAMEN - De hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen, en dan met name de voorgenomen ontpoldering ervan, is al jaren onderwerp van discussie.

In opdracht van de website Standplaats Hedwige heeft een drone beelden gemaakt van de polder, die ligt in de uiterste oosthoek van Zeeuws-Vlaanderen ligt ingeklemd tussen het dorp Nieuw-Namen, het Verdronken Land van Saeftinghe en de kerncentrale van Doel. De video toont fraaie luchtbeelden van de polder, met eindeloze vergezichten, strakke bomenrijen en heiige, ademde akkers.

Het filmpje is onder meer gedeeld op de Facebookpagina van Chris de Stoop. Deze Vlaming, kind van de streek, schreef een boek over de Hedwigepolder: Dit is Mijn Hof.

Hij keerde terug naar de boerderij van zijn ouderlijk huis nadat zijn oudste broer overleed, en keek naar het veranderende landschap om zich heen.

Eerder trok hij zich al terug in het nabijgelegen dorp Doel, net over de grens van de Hedwigepolder, dat moet wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.

Gery de Cloedt, eigenaar van de Hedwigepolder, opperde enige tijd geleden in afwachting van ontpoldering 5.000 vluchtelingen in het gebied onder te brengen. Vooralsnog blijft dat bij een aanbod.

http://standplaats-hedwige.info