Volledig scherm
Corien Kramer kan haar conditie en beenspieren dicht bij huis trainen, zoals hier aan de Oost-Zeedijk bij Colijnsplaat. © Marcelle Davidse

Corien beklimt in haar eentje de Kilimanjaro

COLIJNSPLAAT - Doe eens gek, dacht Corien Kramer. En dus beklimt ze in oktober de top van de Kilimanjaro.

Het beklimmen van de 5895 meter hoge Kilimanjaro is al een avontuur op zich, maar Corien Kramer (53) uit Colijnsplaat heeft er ook nog eens bewust voor gekozen om die duizenden meters in haar eentje af te leggen. "Ik wil uit mijn comfortzone stappen, echt iets voor mijzelf doen. Ontdekken of ik het doorzettingsvermogen heb om die top te bereiken."

Basisconditie

Aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Als het even kan, is Corien buiten of in de sportschool te vinden om aan haar conditie en uithoudingsvermogen te werken. De zevendaagse klim naar de Uhuru Peak vergt geen technische klimtechnieken, maar wel een goede basisconditie om de vele wandeluren en hoogteverschillen op te vangen.

Rolstoelgebruikers

Corien hoopt met haar avontuur het toepasselijke bedrag van 5895 euro binnen te halen voor de Stichting on Wheels, een organisatie die zich inzet om mensen met een lichamelijke beperking een ongebonden vakantiegevoel te geven. "Dankzij campers die de stichting geschikt maakt voor rolstoelgebruikers, kunnen deze mensen - net als ik - avontuurlijke momenten beleven."

Hartverwarmend

Met vochtige ogen vertelt Corien over de hartverwarmende steun die ze krijgt van bekenden en onbekenden. "Ondernemers uit het dorp hebben acties opgezet om mij te steunen. En van mensen die ik amper ken, krijg ik geld en steunbetuigingen. Dat vind ik zo bijzonder. Het geeft mijn mentale voorbereiding een enorme boost."

Corien volgen? Zie de Facebookpagina 'Corien naar de top'.