Volledig scherm
© Thinkstock

'Conflict school Hansweert levert geen winnaars op'

HANSWEERT - Er moet snel een oplossing komen voor het conflict tussen ouders en de directie van basisschool De Eendracht in Hansweert. Dat vindt wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal.

"Dit conflict levert geen winnaars op", aldus De Kunder. Hij vindt het vooral voor de kinderen belangrijk dat de lucht geklaard wordt. De wethouder heeft enkele weken geleden in een brief aan de medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool aangegeven dat hij bereid is op te treden als bemiddelaar. "Als gemeente hebben wij een neutrale rol, maar we voelen wel een grote betrokkenheid bij de school. Als we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de onstane problemen, dan doen we dat graag." De Kunder heeft (nog) geen reactie gehad op zijn brief.

De wethouder was maandagavond aanwezig bij de bijeenkomst met ouders, directie en het bestuur van scholenkoepel SOM, maar over de inhoud wil hij geen mededelingen doen. Volgens een moeder verliep de avond teleurstellend. "Ouders kregen geen antwoorden op hun vragen en de directie wil pas in de week van 9 mei een inhoudelijke reactie geven. Tot die tijd zal er hoogstwaarschijnlijk niets veranderen."