Volledig scherm
Bax-shop. © Google Streetview

CNV roept directie Bax-shop op matje

GOES - Vakbond CNV Vakmensen wil met de directie van muziekwinkel Bax-shop in Goes in gesprek over het personeelsbeleid. Dat staat in een maandag verstuurde brief die in bezit is van deze krant.

Aanleiding zijn signalen die de vakbond krijgt van medewerkers van Bax-shop en Rapaat (de magazijntak van het bedrijf). Er zou onder meer sprake zijn van een angstcultuur, het ontbreken van een ondernemingsraad en lange arbeidstijden.

"In ieder geval voor medewerkers van Rapaat wordt geen enkele cao toegepast en is er veelal sprake van een nul-urencontract. Zaken die op zijn minst discutabel zijn", schrijft CNV-bestuurder Kitty Huntjens in een begeleidend bericht aan leden van de vakbond.

Op een eerder schrijven van CNV aan de Bax-directie van 21 juni is volgens haar geen reactie gekomen, daarom wordt opnieuw aangedrongen op een gesprek. Huntjens wil binnen 14 dagen een reactie van Bax-shop en ziet zich anders 'genoodzaakt om op andere manieren de belangen van medewerkers te behartigen'.

Directeur Jochanan Bax van Bax-shop heeft de brief nog niet gelezen, maar volgens hem heeft zijn bedrijf 'niets te verbergen'. "We doen altijd alles conform wet- en regelgeving." Een groep van elf magazijnmedewerkers legde eind vorige maand het werk neer uit onvrede over de gang van zaken.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.