Volledig scherm
Guillaume Clinckemaillie (rechts) met Fabian Wilson.

Clinckemaillie op stage bij club op Malta

HOEK - Vlak voor de start van de competitie raakt zaterdag-hoofdklasser Hoek wellicht nog een speler kwijt. Guillaume Clinckemaillie stapt maandag op het vliegtuig naar Malta, waar hij een week stage gaat lopen bij Pembroke Athleta FC. Die club debuteerde afgelopen seizoen in de hoogste klasse van Malta, de Premier League.

Clinckemaillie was de afgelopen drie jaar steeds topscorer bij Hoek. Het contact tussen de aanvaller en Pembroke is gelegd door Jason Vandelannoite. De oud-speler van onder meer Club Brugge en Bursaspor speelde op Malta voor drie verschillende clubs. "Pembroke eindigde afgelopen seizoen in de middenmoot", vertelt Clinckemaillie. "Ik mag een week meetrainen en kom volgende week maandag terug. Het is een mooie kans en we zien wel wat er uitrolt."

Als de stage op Malta geen contract oplevert, kan Clinckemaillie terugkeren bij Hoek. "Het is het hoogste niveau op Malta. Als je zo'n kans krijgt moet je die kunnen pakken", zegt trainer Jannes Tant. "Als ze hem geen contract aanbieden kan hij bij ons terugkeren. Dat hebben we met Guillaume en de mensen van de technische commissie besproken. De andere spelers gunnen hem deze kans ook."

Clinckemaillie is dus - in het voor Hoek gunstigste geval - een week afwezig. Tant: "Het is niet ideaal, omdat de competitie over een kleine twee weken al begint. Nick de Groote zit in het gips en Josimar Pattinama heeft nog last van zijn enkel. Guillaume moet op 15 augustus aan ons laten weten hoe het ervoor staat. Als hij vertrekt, gaan we op zoek naar een nieuwe speler."