Volledig scherm
© Wendy Wagenmakers

City Trail Middelburg geeft nog niet alle geheimen prijs

MIDDELBURG - Een plattegrond circuleert al rond op internet, maar welke pareltjes de deelnemers van de City Trail Middelburg vrijdag te zien krijgen wil de organisatie nog niet prijsgeven. ,,Dat houden we nog even geheim'', vertelt Maarten Burgs van het hardloop- en wandelevenement.

,,We hadden ingezet op 1500 deelnemers, maar het zijn er uiteindelijk 1770 geworden. Meer kon echt niet voor deze editie'', zegt Burgs. ,,Binnen 24 uur was de City Trail uitverkocht. En dat terwijl we duizend deelnemers meer toelaten dan vorig jaar, toen konden er 750 meelopen.''

Epicentrum is ook dit jaar de sporthal aan de Nassaulaan, die eigenlijk al was afgedankt maar nu dienst doet als start- en finishlocatie. Op het terrein komen ook foodtrucks te staan en wordt gezorgd voor muziek.

Bij een City Trail ontdekken de deelnemers unieke plekjes in een stad, waar ze normaal niet zo snel zullen komen. Denk aan schoolgebouwen, kerken, cafés, bedrijfsgebouwen en fabriekshallen. Het evenemententerrein gaat vrijdag om 16.30 uur open. De start is om 18.30 uur.