Volledig scherm
© Lex de Meester

City of Dance trekt meer buitenlandse dj's en bezoekers naar Middelburg

MIDDELBURG - Het Middelburgse dancefestival City of Dance mag zich verheugen in steeds meer belangstelling van dj's en bezoekers uit het buitenland.

Vooral uit België staan dit jaar op 16 en 17 juli meer dj's dan voorheen: tien van de 150 dj's op het festival komen daar vandaan, zegt organisator Martin Priem. "Ook in Duitsland en Engeland winnen we aan bekendheid."

Nieuwe markt

Volgens Priem komen mede door de aanwezigheid van Belgische dj's ook meer Belgische bezoekers naar City of Dance. In de kaartverkoop ziet hij dat in de regio's Aalst en Beveren grote aantallen kaarten worden gekocht. "Voor ons is dat een nieuwe markt."

Driekwart van alle toegangskaarten is inmiddels verkocht. Dat geldt zowel voor de losse kaarten voor zaterdag en zondag als voor de weekendkaarten. Ook voor de camping is driekwart van de driehonderd plaatsen verkocht.

Camping

De camping is nieuw en ligt op een kavel vlakbij het aquaduct van de N57 onder het Kanaal door Walcheren. Op datzelfde terrein vindt dit jaar voor het eerst het betaalde deel van het festival plaats. In tegenstelling tot voorgaande jaren is dat niet meer op Hof van Tange. Bovendien is het onderscheid tussen City of Dance Festival (dat op zaterdag was) en Go Dutch Festival (voorheen op zondag) vervallen. Het vernieuwde City of Dance beslaat twee dagen. De Go Dutch Stage is beide dagen vertegenwoordigd als onderdeel van City of Dance.

De verhuizing van het betaalde deel van het festival staat los van het gratis festival in de binnenstad; dat gaat gewoon door. Op de Markt en omgeving vinden allerlei optredens, workshops en activiteiten plaats. Zoals een danswedstrijd, een masterclass voor jonge dj's en een schilderatelier voor jong en oud.

City of Dance vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 juli. City of Dance bestaat inmiddels vijftien jaar en werd vorig jaar op de website Festivalchart door bezoekers van festivals gekozen tot op één na beste dancefestival van Nederland.