Volledig scherm
De zijden jas werd dinsdag aangeboden op de Aziatica-veiling van het Zeeuws Veilinghuis.

Chinese jas brengt 70.000 euro op bij Zeeuws Veilinghuis

VLISSINGEN - Een enigszins versleten Chinese jas uit de negentiende eeuw heeft dinsdag bij het Zeeuwse Veilinghuis bijna 70.000 euro opgebracht. Een grote verrassing, want de richtprijs was slechts 800-1000 euro.

De zijden jas werd dinsdag aangeboden op de Aziatica-veiling van het Zeeuws Veilinghuis. Dergelijke exemplaren brachten in het verleden vaak niet veel meer op dan 800 tot 1000 euro, maar gezien de decoratie van draken is de jas mogelijk afkomstig uit een keizerlijk paleis.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.