Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Celstraf geëist voor mishandelen vriendin

MIDDELBURG - Voor en zware mishandeling van zijn vriendin is gisteren in Middelburg tegen de 35-jarige Terneuzenaar C. P. een celstraf van 90 dagen waarvan 88 dagen voorwaardelijk en het betalen van 9765 euro schadevergoeding geëist.

Het boterde al langer niet tussen de Terneuzenaar en zijn partner. Op 27 mei van dit jaar gaf zij te kennen met de relatie te willen stoppen en vervolgens ontstond er een handgemeen tussen de twee. Volgens vrouw had P. haar bij de keel gegrepen en haar enkele flinke stompen in het gezicht gegeven. Als gevolg daarvan verloor zij drie hoektanden en bedroeg tandheelkundig herstel aan gebit en kaak 9765 euro. Deze lezing werd door haar vriendin, die alles gezien zou hebben, bevestigd.

Horloge

Het relaas van P. was van een geheel andere aard: hij had geen vinger naar haar uitgestoken en zich slechts verdedigd toen zij hem schopte, sloeg en beet. Bij dat laatste, toen zij haar tanden in zijn arm zette, had hij zijn arm teruggetrokken en bleven haar tanden achter zijn horloge hangen. Anders zou hij ook niet weten hoe zij aan die schade kwam. Overigens vond hij de claim wel erg aan de hoge kant voor drie loszittende tanden. Inmiddels heeft het stel zich weer verzoend.

Uitspraak over twee weken.