Volledig scherm
Inwoners van Breskens zijn tegen de komst van een azc. © Peter Nicolai

CDA wil opheldering over AZC in Sluis

BRESKENS - Wie heeft de Nolletjesdijk in Breskens aangedragen als mogelijke locatie voor de opvang van asielzoekers? Het CDA wil graag dat commissaris van de koning Han Polman die vraag volgende week vrijdag beantwoordt tijdens de Statenvergadering.

Zo blijft de discussie over de inmiddels door de gemeenteraad afgewezen locatie voor een asielzoekerscentrum voortsudderen. Het CDA reageert met schriftelijke vragen op een artikel in de PZC van donderdag, waarin de Sluise wethouder Peter Ploegaert en Polman elkaar tegensprekenover wie het AZC op die plek in Breskens wilde vestigen. Het niet op tijd informeren van betrokkenen en de miscommunicatie tussen het Centraal orgaan asielzoekers (COA), de provincie en de gemeente Sluis hebben geleid tot veel onrust, concludeert CDA-Statenlid Patricia de Milliano.

Ze vraagt of het provinciebestuur het ermee eens is dat gezien de gevoelighied omtrent locaties voor asielopvang zorgvuldigheid en een goede afstemming noodzakelijk zijn. Klopt het dan dat het provinciebestuur geen afschrift naar Sluis heeft gestuurd van de brief die op 17 mei over deze kwestie aan de Staten is verzonden?

Ze wil ook weten of er op korte termijn weer wordt overlegd met de gemeente Sluis over de opvang van asielzoekers. Het is gebruikelijk dat op schriftelijke vragen binnen zes weken een schriftelijk antwoord komt, maar De Milliano vraagt Polman of hij bereid is haar vragen volgende week al te beantwoorden, mondeling tijdens de Statenvergadering.