Volledig scherm

Cafetaria Snack 1977 in Goes hoogste Zeeuw in friettest AD

GOES - Cafetaria Snack 1977 verkoopt de beste frietjes van Zeeland.

Dat blijkt uit de AD-friettest die zaterdagochtend is gepubliceerd. De frietzaak in Goes scoort een 9 en staat daarmee landelijk op de vijftiende plaats.

"Recentelijk opende Gerard Schilte op dit adres zijn tweede zaak", concludeert het AD.. "De enige intentie: optimale friet serveren. Daar slaagt hij wonderwel in. Goed gebakken, prima aardappel. Klasse."

Overigens scoren de frietzaken op de plekken 6 tot en met 19 allemaal een 9.

Schilte zegt 'superblij' te zijn. Hij wist niet dat de controleurs van het AD langs waren geweest. Twee jaar geleden kwam Snack77 ook al eens als beste van Zeeland uit de bus, toen met de locatie in de Singelstraat in Goes. "We waren toen net een half jaar open. Vanaf dat moment zag je het alleen maar drukker worden. Als mensen eenmaal over de drempel zijn, hebben we ze als klant te pakken, zeggen we hier vaak. Toen is door de AD-prijs de zaak echt gaan lopen."

Hetzelfde hoopt hij nu voor de locatie aan de Oostsingel. Die is vier maanden geleden opengegaan en staat nu landelijk dus op de vijftiende plek. "We twijfelden of we ons weer op moesten geven voor de friettest", vertelt Schilte. "Het kan je maken maar het kan je ook breken. We hebben het toch gedaan, want we hebben vertrouwen in wat we doen."

De eerste honderd klanten van Snack 1977 kregen zaterdagochtend een exemplaar van het AD mee. De allereerste was voor wethouder Derk Alssema die de uitbaters persoonlijk kwam feliciteren.

Over een periode van een kleine maand hebben drie door het Centrum voor Smaakonderzoek CSO samengestelde panels van vier personen 153 verkooppunten in Nederland bezocht. Daarbij zaten nog twee Zeeuwse zaken die ook goed scoren. Zowel Cafetaria Lammers in Middelburg (24ste) als De Frietkotter in Breskens (36ste) kreeg een 8,5.

Over Lammers schrijft het AD: "Bekende pleisterplaats in Middelburg. Serveert nog steeds bovengemiddelde friet. Goed krokant en mooi kruimige structuur. Uitgesproken aardappelsmaak."

En over De Frietkotter: "Weer een ondernemer die net is begonnen. 'En hier op de grens met België wordt niets anders dan vers geaccepteerd.' Voorgebakken in ossenvet en dat proef je. Mooi knapperig."

Uit de test blijkt dat verse friet in Nederland razendsnel aan populariteit wint, aldus het AD. Op veel plaatsen zijn het afgelopen jaar winkels geopend. In de breedte schiet de kwaliteit omhoog. Zelfs de nummer 57 heeft nog het eindcijfer 8.

Kijk voor alle beoordeleingen op: www.ad.nl/redactie/friettest/2016 /

  1. Familie verongelukte Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Familie verongeluk­te Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische Nieuwerkerken is vannacht de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven gekomen. Ze was op de terugweg van de kermis toen de wagen waarin ze samen met drie andere tieners zat, tegen een geparkeerde oplegger botste. De 18-jarige bestuurder van de auto had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. De familie van Kayleigh zegt geen wrok te koesteren. ,,Daarmee krijgen we haar toch niet terug.”