Volledig scherm
© Thinkstock

Cafés Middelburg tot drie uur open

MIDDELBURG - Middelburgse cafés aan de Vlasmarkt en omgeving mogen bij wijze van proef de vrijdag- en zaterdagnacht tot 03.00 uur open blijven.

De proef geldt van 1 juni tot 1 december, blijkt uit een voorstel van de burgemeester aan de gemeenteraad. Een aantal cafés vroeg enkele maanden geleden om verruiming van de openingstijden. De gemeenteraad besloot daarop in meerderheid dat er een proef moet komen om te kijken hoe dat uitpakt. Burgemeester Harald Bergmann ging daarop in gesprek met omwonenden en ondernemers om te kijken of zo'n proef er moet komen en welke voorwaarden er gesteld moeten worden aan ondernemers die één uur langer willen tappen. Ook vroeg hij advies aan de politie.

Het resultaat is dat cafés zes maanden lang één uur langer open mogen blijven. Maar tijdens dat extra uur geldt er in die bewuste horecazaken wel een éénrichtingsverkeer. Klanten mogen naar buiten, niet terug naar binnen. Om 02.45 uur moet er gestopt worden met schenken en muziek en een kwartier later moet de zaak leeg zijn. Tijdens dat uur moet een extra leidinggevende aanwezig zijn in de zaak om ervoor te zorgen dat niemand van buiten naar binnen komt.