Volledig scherm
© Thinkstock

Café Ut Babbelaertje in Middelburg overtreedt regels brandveiligheid

MIDDELBURG - Café Ut Babbelaertje in Middelburg voldoet volgens de gemeente niet aan de eisen van brandveiligheid.

Dat is gebleken tijdens de grote inval die op 13 februari plaatsvond in de kroeg aan de Vlasmarkt. De brandslanghaspel en de brandblusser voldoen niet aan de eisen en de keuringen zijn verlopen. De verlichting van een bordje dat de vluchtroute aanduidt, werkt niet. En de vluchtwegen zijn geblokkeerd door obstakels.

Niets verbeterd

Deze gebreken waren bij een controle op 24 december al aan het licht gekomen. De eigenaren kregen toen opdracht de fouten te herstellen. Bij de inval van meerdere overheidsdiensten op 13 februari bleek echter dat er niks was verbeterd. De gemeente heeft het café tot 8 april de tijd gegeven alles alsnog in orde te maken. Is dat niet het geval, dan volgens sancties. Dat kan een dwangsom zijn. In het uiterste geval kan de kroeg gesloten worden. "Vergeten", reageert eigenaar Lou Traas. "Natuurlijk maken we dat snel in orde."

Nog niet klaar

Traas vindt het ook onbegrijpelijk dat uit die inval alleen dit als resultaat komt. Dat is echter nog maar de vraag. Bij de inval waren meer overheidsinstanties betrokken, zoals de Belastingdienst en het UWV. Of hun onderzoeken (strafbare) feiten opleveren, moet nog blijken. Zij zijn nog niet klaar.