Volledig scherm
© Thinkstock

BZW: vervang vast contract werknemer door persoonlijk budget

SAS VAN GENT - Weg WW, ontslagvergoedingen, opleidings- en ontwikkelingsfondsen en ontslagvergoedingen.

Geef iedere werknemer een persoonlijk budget dat hij kan uitgeven aan scholing of waarmee een werkloze periode kan overbruggen. Dit idee voor een moderne, flexibele arbeidsmarkt lanceert de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).

De BZWnoemt het 'personeelsbeleid in transitie'. De werkgeversvereniging gooit daarmee de knuppel in het hoenderhok. Ze stelt dat de arbeidsmarkt volledig op slot zit, terwijl digitalisering, robotisering en snelle productie - bijvoorbeeld door 3D-printers - juist vraagt om flexibel inzetbaar personeel. Die processen zijn al aan de gang in de maakindustrie en sijpelen door naar andere sectoren.

Risico's

"Werkgevers hebben nog steeds behoefte aan goede mensen die zorgen dat bedrijven groeien, maar kunnen de kosten en risico's die bij een vast contract horen niet meer dragen", zegt BZW-voorzitter Peter Struik, die zijn plan dinsdag toelichtte tijdens de Lenteprikkel, de voorjaarsbijeenkomst van de BZW.

Volgens Struik biedt het plan 'legio voordelen'. Mensen worden sneller aangenomen, dus zal de werkloosheid sneller dalen. Met het persoonlijke budget kunnen werknemers hun vakbekwaamheid opvijzelen. Zo krijgen ze meer regie over hun eigen loopbaan.