Volledig scherm
Het begin van de Steeweg in Yerseke © Google Maps

Burgemeester sluit drugspand in Yerseke

YERSEKE - Op last van burgemeester Piet Zoon van de gemeente Reimerswaal is donderdag een woning in Yerseke gesloten.

De reden voor de sluiting is de vondst van harddrugs in het pand aan de Steeweg 2. De woning is voor drie maanden dicht. Er zijn geen arrestaties verricht. "Het onderzoek loopt nog", aldus een woordvoerder van de gemeente. Om privacyredenen kan zij niet zeggen wie er in het pand woonde(n). Wel kan het pand vanaf 15 september weer betrokken worden door dezelfde bewoner(s).

Huiszoeking

Uit politieonderzoek was gebleken dat er vanuit het pand gehandeld werd in verdovende middelen. Bij een huiszoeking in februari trof de politie een handelshoeveelheid harddrugs aan. Dat was aanleiding om de woning te sluiten.

De sluiting van de woning is volgens de gemeente bedoeld om de betrokkenheid van het huis bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken binnen het criminele circuit. "Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven naar direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd."

Strafbaar

Het besluit houdt in dat het voor iedereen gedurende een periode van drie maanden verboden is de woning aan de Steeweg in Yerseke te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar.