Volledig scherm
© Cris Sohier

Burgemeester pleit voor buurtwhatsappgroep in Hansweert

HANSWEERT - De twee vernielde bushokjes in Hansweert zijn binnenkort weer als nieuw.

Waarnemend burgemeester Piet Zoon hoopt dat een buurtwhatsappgroep herhaling van zetten kan voorkomen.

Het is niet gezegd dat met de komst van een buurtwhatsappgroep alle inbraken en vernielingen voorkomen kunnen worden, maar het kan daders wel afschrikken om (nog eens) toe te slaan. "Van een buurtwhatsapp gaat vooral een preventieve werking uit", zegt Piet Zoon, waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. "Alleen daarom al wil ik de inwoners van Hansweert aanraden er ook één aan te maken."

Onderzoek naar vandalisme

Nu de gemeente Reimerswaal aangifte heeft gedaan van de vernielde bushaltes aan de Boomdijk en de Braakmanstraat, kan de politie een onderzoek beginnen naar het vandalisme in Hansweert.

Naast de opzettelijk vernielde bushaltes verdwenen de afgelopen weken ook verschillende geslaagd-slingers uit tuinen en werd bij zorgcentrum Maria-Oord de Zeeuwse vlag van de mast gehaald. "Onze focus ligt bij de bushokjes", legt Zoon uit. "Zonder de andere voorvallen te bagatelliseren: bushokjes zijn toch van een andere orde dan slingers."

Zoon hoopt dat het de politie lukt om de daders op te sporen. Al is het maar zodat zij (een deel van) het schadebedrag kunnen vergoeden. Dat komt nu voor rekening van Clear Channel Nederland. Dit bedrijf voor buitenreclame heeft de bushaltes in Hansweert in eigendom en beheer.