Volledig scherm
© Thinkstock

Buren willen dat gasten Van der Valk eerder stoppen met tennis

MIDDELBURG - De uitbreidingsplannen van het Hotel Van der Valk in Middelburg stuiten niet op ernstige bezwaren bij de omwonenden.

Ze willen wel graag, zo bleek donderdagavond tijdens een informatiebijeenkomst, dat de hotelgasten straks om uiterlijk 22.00 uur stoppen met tennissen op de twee nieuwe banen die straks bij het hotel in Mortiere worden aangelegd. Volgens wethouder Johan Aalberts mag er volgens de bestaande regels tot 23.00 uur getennist worden. Maar de gemeente gaat overleggen met het bedrijf of een dergelijke aanpassing mogelijk is.

Nieuwbouw

De bedrijf wil het hotel met nu 120 kamer vergroten zodat het straks 160 kamers telt. Ook komt er een zwembad, een sauna, een fitnessruimte en een binnentuin bij. De daadwerkelijke bouw van de uitbreiding zal zo'n anderhalf jaar in beslag nemen en kan, op z'n vroegst, in de loop van 2017 beginnen. Eind dit jaar wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad.

De nieuwbouw, zo is het plan, vindt plaats op het bestaande parkeerterrein. Het bedrijf wil daarom 155 extra parkeervakken aanleggen. Volgens Bernadette van der Valk wil het bedrijf met de nieuwbouw zich meer richten op hotelgasten die voor rust en ontspanning naar Walcheren komen.