Volledig scherm
Distel

Broodje distel: onderzoek naar overlast

MIDDELBURG - "Ik vind het wel een heel mooie aanduiding", zei gedeputeerde Carla Schönknecht vrijdag bij het Statendebat over de Natuurvisie Zeeland.

Ze doelde op 'Brood distel', de bijnaam die SGP'er Joan van Burg gaf aan het amendement dat hij indiende met het CDA en de VVD. De partijen willen nu voor eens en voor al weten wat er waar is van de verhalen dat distels uit nieuwe natuurgebieden voor overlast zorgen bij boeren. Elke zomer steekt dat verhaal de kop op. Boeren en terreinbeheerders spreken elkaar nogal eens tegen. De Staten besloten vrijdag dat duidelijk in beeld wordt gebracht welke verhalen onzin zijn en waar sprake is van overlast.

  1. Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Docu Wilders bij Viceland: 'Politiek interesseerde niet, wel meisjes en drank'

    Normaal gesproken schermt Wilders zijn privéleven af voor journalisten, maar de Amerikaanse regisseur Stephen Morse mocht meermaals met hem mee in zijn entourage tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Zijn documentaire Wilders geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van de PVV-leider. Nadat de documentaire deze zomer al werd gepresenteerd op het filmfestival van Sheffield, is die vanavond te zien op Viceland.