Volledig scherm
© THINKSTOCK

Broer en zus blijven in voorarrest wegens grote cokesmokkel

MIDDELBURG - Twee familieleden blijven nog in voorarrest wegens mogelijke betrokkenheid bij de invoer van duizend kilo coke. De broer (J.B. 53) en zus (C.B.45) uit Steenbergen en Mijdrecht werden zes maanden geleden, samen met hun 79-jarige vader, aangehouden toen ze op hun bedrijf op Sint Philipsland twee containers aan het lossen waren. In die containers zou tussen het papier coke hebben gezeten.

De vader mocht drie maanden geleden van de rechters de gevangenis verlaten. De raadsmannen van de kinderen pleitten maandag ook voor schorsing of opheffing van het voorarrest. Raadsman Gerard Spong wees erop dat tot nu toe uit niets blijkt dat de familieleden daadwerkelijk wisten dat er harddrugs in de containers zaten. Hij vertelde dat drugshandelaren heel vaak hun goederen verstoppen in een container met legale waren.

Enorme hoeveelheid geld

Officier van justitie Gunnar van der Hofstede verzette zich met succes tegen schorsing. Hij zei dat er bij de familieleden ook een 'enorme hoeveel contant geld is gevonden'. Ook zou, na de vondst van de coke, een andere container die op weg was naar Nederland, snel zijn leeg gehaald om te voorkomen dat die lading ook zou worden onderschept.

Op 15 december wordt opnieuw gekeken of de verdachten nog in voorarrest moeten blijven.