Volledig scherm
Op de glijbaan is een briefje met uitleg geplakt.

Boze Vlissingse opa sluit strandglijbaan af

VLISSINGEN - Een bezorgde en boze Vlissinger heeft vrijdagavond de strandglijbaan afgesloten. 'Dat ding is levensgevaarlijk. Veel te steil. De kinderen komen met een bloedvaart naar beneden en er is veel te weinig uitglijruimte", fulmineert Frans de Reeper.

"Vrijdag raakte een vader flink gewond toen hij met zijn hoofd tegen de buis knalde. Hij wilde zijn dochtertje opvangen. Die kwam zo hard naar beneden dat hij zijn evenwicht verloor. Ambulancepersoneel is een hele tijd met hem bezig geweest."

De knalgele glijbaan van Boulevard Evertsen naar het Badstrand werd vorig jaar ruim een uur na de feestelijke openstelling al gesloten voor gebruik. Kinderen die door hun hoge snelheid uit de baan gelanceerd werden, maakten daardoor hardhandig kennis met matten of zelfs het grind van de glooiing. Frans: "Dat ding is driekwart jaar dicht geweest, maar ik zie geen verbetering. Dus heb ik 'm afgesloten met gaas. En een briefje erop waarom en een oproep aan de gemeente hier wat aan te doen. Ik hoop dat de gemeente nu echt iets gaat ondernemen. Ja, ik ben een boze, bezorgde opa. De gemeente is hierin veel te lapzwanserig."

Lees maandag meer hierover in de PZC

Volledig scherm
De glijbaan is met gaas afgesloten.