Volledig scherm
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert. © Bart Maat/ANP

Bouw marinierskazerne opnieuw maanden later

VLISSINGEN - De bouw van de marinierskazerne in Vlissingen loopt meer en meer vertraging op. De eerste mariniers komen naar verwachting in december 2020 naar de kazerne.

Maar dan is die nog lang niet klaar. Pas in de tweede helft van 2021 kan de kazerne volledig in gebruik worden genomen. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie schrijft dat aan de Tweede Kamer. Oorspronkelijk zou de marinierskazerne in 2017 opengaan. Twee jaar geleden werd bekend dat er sprake was van een vertraging van twee jaar. In maart dit jaar schoof de datum van ingebruikname door naar 2020; een vertraging van een maand of tien. Nu blijkt voor het eerst dat de kazerne niet in één keer in gebruik zal worden genomen, maar dat die pas in de tweede helft van 2021 helemaal klaar is.

De minister wijt de vertraging aan onderhandelingen over de verdeling van financiële risico's tussen het rijk, de provincie, de gemeente Vlissingen en het waterschap. Hoewel de provincie in juni 2015 de grond aan de Buitenhaven in Vlissingen beschikbaar heeft gesteld aan het rijk, waren nog geen afspraken gemaakt over wie opdraait voor eventuele financiële tegenvallers.

De minister verwacht dat die afspraken in juni officieel kunnen worden ondertekend. Als dat is gebeurd, kan het project worden aanbesteed. Plasschaert stelt opnieuw dat de aanbesteding niet voor de zomer kan beginnen.