Volledig scherm
Kamiel (links) en Hendrik Buysse uit Oostburg zijn Blend. Ze leiden een maand lang restaurant Isono in Hong Kong. © An Daems

Blend Brothers koken in Hong Kong

HONG KONG - Lekkerbekken in Hong Kong, stop je niet vol, want de Zeeuwse Blend Brothers komen eraan. En daarna koken ze twee dagen in het vermaarde Temple Restaurant in Beijing. "Tachtig couverts per avond!"

In oktober zwaaien Hendrik (30) en Kamiel (27) Buysse uit Oostburg een maand lang de pollepel in Isono, een designrestaurant bovenin een wolkenkrabber in Hong Kong. Het publiek kan er culinaire acrobatiek verwachten. Met als sterren de Zeeuwse platte oester en de kokkel. En met kekke cocktails en beats van Kamiel, want die is ook DJ.

Hendrik en Kamiel noemen zichzelf gepassioneerde foodjunkies. Op weg naar de top leerde Hendrik het klappen van de zweep in het toenmalige driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman en De Kromme Watergang, het tweesterrenrestaurant van Edwin Vinke in Slijkplaat. Hij werkte daarnaast als sommelier in de Brugse sterrenzaak De Jonkman. Om inspiratie op te doen, maakte hij ook veel culinaire reizen. Kamiel is goed in liquide gastronomie. Hij schonk zijn verfijnde cocktails onder meer in de bars van Sergio Hermans topzaken The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand-Bad.

Topper aan het roer

Een jaar terug besloten ze hun krachten te bundelen in Blend (blendbrothers.nl). Een 'fris' concept dat op locatie - restaurant, festival, het strand of bij mensen thuis - drie zaken mixt: topgerechten, supercocktails en entertainment. Je kunt er optisch van genieten op hun Facebook- en Instagram-pagina. Dat deed Isono ook. ,,Zo werden we door Isono uitgenodigd om een maand lang hun restaurant te leiden. Dat is hun nieuwe concept. Elke maand staat er een topper aan het roer'', zegt Hendrik.

In Isono krijgen ze de vrije hand. In samenwerking met de Yersekse bedrijven de Oesterij en Meromar laten ze kraakverse oesters en kokkels overvliegen naar Hong Kong. Wat staat de gasten van Isono te wachten. Hendrik: "Heel veel mooie creaties. De platte oester bijvoorbeeld wordt licht gepocheerd en opgediend met komkommer, gepofte rijst, groene thee en een mousseline van vin jaune uit de Jura. En Kamiel gaat natuurlijk supercocktails presenteren zoals de Bloody Blend, een Bloody Mary met mescal en Yuzu-schuim."

Voordat de heren op het vliegtuig stappen, presenteren ze vrijdag in Antwerpen ook nog even hun boek Drinks & Bites.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.