Volledig scherm
Bianca van Ommen © Peter Nicolai

Bianca in top modellenstrijd

HULST - "Leuk om al die modellen bij elkaar te zien. Iedereen had wel iets unieks. De een wat langer, de ander wat dikker of wat ouder. En ik was de kleinste. Klein maar dapper." Op aanraden van een vriendin waagde schreef Bianca van Ommen (44) uit Hulst zich in voor een modellenwedstrijd van modeontwerper Mart Visser.

Visser zoekt met de wedstrijd naar modellen voor zijn najaarscollectie. Modellen met iets extra. Dus niet de gebruikelijke achttienjarige met maatje 34. De gedachte van de ontwerper is dat de collectie voor alle vrouwen moet zijn. Meer dan 1800 dames schreven zich in, zestien kregen een uitnodiging voor een fotoshoot.

Van buiten Koreaans

Allemaal vrouwen met wat extra. "Wat er mij dan extra is? Nou misschien dat ik de kleinste ben? Of dat ik van buiten Koreaans ben en van binnen Nederlands?" De Hulsterse is momenteel in een spannende strijd om de eerste positie verwikkeld. "Ik ben dan wel zo iemand die denkt 'laat ik maar zo ver komen als ik kan'." 

Winnen

Behalve modellenwerk voor Mart Visser maken de winnaressen ook kans op een modereportage in de Libelle, die de wedstrijd mede organiseert. "Ik vond het in ieder geval al heel leuk om mee te doen." Om er snel aan toe te voegen: "Maar ik zou het leuk vinden om te winnen. Stem op mij! Hahaha!"

Tot en met 16 juni kan gestemd worden op www.martvisser.nl/content/modellen/