Volledig scherm
© Thinkstock

Bevelandse pillendealer moet niet terug naar Torentijd

MIDDELBURG - Een celstraf is voor het op grote schaal dealen van harddrugs alleszins redelijk, zo vinden de drie rechters van de Middelburgse rechtbank. Toch moet een inwoner van de gemeente Reimerswaal niet terug naar Torentijd.

Want de 22-jarige jongeman loopt momenteel al vijf maanden rond met een enkelband en is bezig met het op orde brengen van zijn leven. Om die reden, zo liet de rechtbank donderdag gisteren weten, wordt de eis van de officier gevolgd: een celstraf van 180 dagen waarvan 155 voorwaardelijk en een werkstraf van in totaal 298 uur. Hij heeft al 25 dagen gezeten.

'Alles leverbaar'

De man stond twee weken geleden terecht omdat hij in het oostelijk deel van Zuid-Beveland volop gedeald had in vooral XTC en speed. Deze pillendealer werd door een klant omschreven als de man die alles kon leveren op het gebied van drugs in dat deel van Zeeland. Zijn handel betrok hij vooral van zijn zwager.

Tijdens de zitting bleek dat de jongeman zijn leven wil veranderen. Hij wil gaan studeren aan de HZ en breken met zijn oude leventje.

Positieve wending

Dat was voor de officier reden om mild te eisen. Want de officier zei dat hij niet wilde dat hij die positieve wending in het leven van S.W. ' in de knop zou breken'.