Volledig scherm
© Thinkstock

Beter bereik mobiele telefoons op stranden

DOMBURG - Precies nu het toeristenseizoen begint, is de mobiele bereikbaarheid op Walcheren en Noord-Beveland op orde. De Vereniging van Zeeuwse Gemeenten (VZG) had daarop aangedrongen bij het Rijk.

In verband met de veiligheid op de stranden was vooral de bereikbaarheid van 112 van belang.

Bereikbaarheid

De VZG heeft vorig jaar aan de bel getrokken bij het Ministerie van Economische Zaken. Daar is nadrukkelijk gewezen op de in Zeeland aanwezige knelpunten als het gaat om het bereik van mobiele telefoons. Na een gesprek met verschillende providers en het Agentschap Telecom is er actie ondernomen. Het is 'een goede zaak' concludeert Rob van der Zwaag, voorzitter van de VZG en burgemeester van Veere, dat een en ander juist nu bij de aanvang van het toeristenseizoen is gerealiseerd.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.