Volledig scherm
© Thinkstock

Bejaarden slachtoffer van babbeltruc

GOES - Drie oudere mensen hebben in juli melding gemaakt van een babbeltruc. Dat gebeurde in Goes, Zierikzee en 's-Heer Arendskerke.

Op de Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke werd op 2 juli in de middag aangebeld bij een echtpaar. De bewoonster trof een vrouw, die naar de weg vroeg en na een praatje verdween. 's Avonds werd een poging tot inbraak ontdekt. Er werd niets gestolen.

Badkamer
Een hoogbejaarde vrouw werd 12 juli in haar woning aan de Hoge Molenstraat in Zierikzee bestolen van sieraden en geld. Een vrouw kwam met een smoes binnen en leidde het slachtoffer naar de badkamer en hield haar daar aan de praat. Daarbij bleef de voordeur openstaan. De volgende dag ontdekte de bewoonster dat enkele sieraden en geld waren gestolen.

Thuiszorg
Ook een bejaarde vrouw in Goes werd die dag slachtoffer van een babbeltruc. 's Middags belde een vrouw aan bij de woning aan de Troelstralaan. Ze vertelde dat ze een thuiszorgmedewerkster was. De vrouw werd binnengelaten. Nadat de vrouw weg was, bleek dat de woning was doorzocht en dat enkele sieraden en geld waren gestolen.

Verband
De politie stelt dat er mogelijk een verband is. In alle gevallen gaat het om een blanke vrouw van 40 à 50 jaar, die Nederlands spreekt. Ze ziet er verzorgd uit en heeft donker, halflang haar. Mensen met meer informatie wordt verzocht om te bellen met de politie.