Volledig scherm
De drones van RoNik en Flyability.

Bedrijf uit Bruinisse stuurt voortaan voetbaldrone verbrandingingsoven in

BRUINISSE - RoNik Inspectioneering in Bruinisse gaat botsbestendige cameradrones inzetten bij inspecties van gevaarlijke ruimten. Het bedrijf van Marien van den Hoek is daarvoor een partnerschap aangegaan met Flyability uit Lausanne. De Zwitserse onderneming heeft de Elios ontwikkeld, een drone die er uit ziet als een voetbal van draadjes. "De Elios kan wat geen enkele andere drone kan: tegen wanden botsen of er langs rollen", vertelt Van den Hoek. 

"Daardoor kan hij van zeer dichtbij haarscherpe beelden maken. Ook kan de Elios door een mangat in pikdonkere omgevingen vliegen, waarbij de operator niet mee naar binnen hoeft. Omdat de Elios het mogelijk maakt zonder menselijke toegang gevaarlijke plekken te inspecteren, wordt het uitvoeren van dergelijke inspecties aanzienlijk sneller, goedkoper en veiliger." aldus Van den Hoek. Daarbij gaat het onder meer om chemische complexen, offshore installaties, terminals met opslagtanks en verbrandingsovens.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.