Volledig scherm
© pixabay.com

Bedreigen pestkoppen kost Middelburger 12 dagen cel

MIDDELBURG - Drie jongens hadden de inwoner van de Middelburgse wijk Dauwendaele mishandeld. En vervolgens liepen ze bijna elke dag langs zijn huis en maakten heel luid opmerkingen over zijn gezondheid.

De man vond dat het afgelopen moest zijn. Daarom deed hij op 24 juli vorig jaar een greep in zijn gereedschapskist en rende met een handbijl de straat op. De drie jongens, van wie er één inmiddels is veroordeeld voor de mishandeling, schrokken en renden weg. Volgens F.G. (55) struikelde hij tijdens de achtervolging, waardoor de bijl op straat viel. Volgens de drie had hij echter met de bijl gegooid. G: ''Ik ben arbeidsongeschikt en kan niet eens meer gooien."

Officier van justitie Roy Nanhkoesingh vond dat er wel sprake was van gooien. Hij eiste een celstraf van 42 dagen waarvan dertig voorwaardelijk en zei dat de Middelburger geprobeerd had zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Advocate Claudine Kouijzer pleitte voor een veel lichtere straf en zei ook dat haar cliënt gefrustreerd was omdat de politie lang niets deed aan die mishandeling.

Dreigen

Politierechter Ruud Verhoeven concludeerde dat het verhaal van de man kan kloppen en dat hij mogelijk gestruikeld is waardoor die bijl op straat viel. ''U heeft ze goed willen laten schrikken. U hebt dus met die bijl gedreigd. Maar of u daadwerkelijk gegooid heeft weet ik niet." Maar dreigen is volgens hem ook ernstig. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van twaalf dagen, die hij al in voorarrest heeft uitgezeten, en een geheel voorwaardelijke werkstraf van 60 uur.