Volledig scherm
Achterstraat in Sint Philipsland. © Google Maps

Autoinbreker gesnapt door buurman, slaat op de vlucht voor politie

SINT PHILIPSLAND - Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom is vrijdagochtend omstreeks 4.30 uur aangehouden vanwege de diefstal van goederen uit een busje in Sint Philipsland. 

Een inwoner van Sint Philipsland werd in de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 03.45 uur uit zijn slaap gehaald door geluiden die hij niet thuis kon brengen. Hij keek naar buiten en zag dat er werd ingebroken in een bedrijfsbusje van een van zijn buren. Het busje stond geparkeerd in de Achterstraat in Sint Philipsland en er werden goederen uitgehaald.

De buurman alarmeerde de politie. Een voertuig van een politiehondengeleider kwam de auto tegen toen hij hem passeerde vlakbij de afslag Sint Philipsland. De hondengeleider draaide snel zijn voertuig om de auto, waar de inbreker vermoedelijk in zat, te kunnen laten stoppen, maar de verdachte ging er met hoge snelheid vandoor.

De auto van de verdachte werd even later ter hoogte van De Linie in Bergen op Zoom opnieuw gezien door de politie. Zij hielden daar rond 04.30 uur een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aan als verdachte voor de inbraak in de bedrijfsbus. Bij hem zijn diverse gereedschappen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. 

De man is aangehouden en naar de cel gebracht.

Volledig scherm
Foto ANP