Volledig scherm
foto Dirk-Jan Gjeltema

Arduin reorganiseert deel bedrijven en dagbesteding

MIDDELBURG - Stichting Arduin gaat een deel van haar bedrijfspanden op Walcheren sluiten, omdat ze niet rendabel zijn. De cliënten en werkzaamheden verhuizen naar andere locaties.

De maatregelen zijn onderdeel van Arduin 2.0, de ingrijpende en meerjarige reorganisatie van de stichting voor mensen met een verstandelijke handicap. Om de zorg te verbeteren en de financiële positie weer op orde te krijgen worden momenteel alle woningen en bedrijven onder de loep genomen.

Arduin beschikt over tientallen bedrijven en vormen van dagbesteding op Walcheren. Diverse panden zijn te duur of zorgen voor te weinig omzet. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bakkerij aan het Kerkplein in Biggekerke en Atelier V (Verwerijstraat) en cadeaushop en atelier Knip-Oog (Lange Noordstraat) in Middelburg.

De locaties gaan daarom dicht. De activiteiten worden verplaatst naar de Fagotweg in Middelburg, waar Arduin nu alleen een drukkerij heeft. Die vestiging, waar ook het dagcentrum in Nieuw- en Sint Joosland naartoe verhuist, heeft nog voldoende ruimte over.

Vorige week werd al bekend dat Arduin van plan is op termijn zowel 't Spiegeltheater als het naastgelegen Congrescentrum af te stoten. De horeca en boekingen in het theater stoppen al op 1 oktober. Voor Theatergroep Duinart en de Zeeuwse Muzikanten wordt nu elders onderdak gezocht.

De stichting heeft verder haar hoofdkantoor aan de Seissingel verkocht en is nu op zoek naar een pand dat functioneler is, minder luxe uitstraalt en minder kost.

Lees meer in de PZC van maandag.