Volledig scherm
© iStock

App traceert kind op het strand van Domburg

DOMBURG - Ouders kunnen hun kinderen vanaf komende donderdag met een horloge en een app in de gaten houden op het strand van Domburg. Met de proef, die een maand duurt, wil de strandwacht voorkomen dat ouders hun kinderen kwijtraken.

Bij de strandpost in Domburg zijn dagelijks zo'n honderd horloges beschikbaar, die ouders bij hun kinderen kunnen omdoen. De app maakt het mogelijk kinderen tot op de meter nauwkeurig te traceren. Volgens Lukas Fransen van Stichting Strandexploitatie Veere gebeurt het in het hoogseizoen dagelijks dat kinderen kwijtraken. Op de stranden staan al verdwaalpalen. Ook worden polsbandjes uitgedeeld, waarop ouders een telefoonnummer kunnen schrijven. Fransen: "We willen het liefst dat ouders beter op hun kinderen letten. Deze app kan ervoor zorgen dat de strandwacht minder werk heeft. Dat is winst. We zijn veel tijd kwijt aan het terugvinden van kinderen en het opvangen van familieleden."

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.