Volledig scherm
De Markthal in Rotterdam. © ANP/Lex van Lieshout

Antwerpen krijgt overdekte markthal in hartje centrum

ANTWERPEN - Als grote stad kan Antwerpen natuurlijk niet achterblijven. Dus komt er een overdekte markthal in de Scheldestad. 't Stad heeft als locatie gekozen voor het voormalige postkantoor aan de Groenplaats, in het hart van de stad. Dat is naast de Karel de Grote Hogeschool. De markthal komt op de begane grond.

Antwerpen hoopt veel foodies naar de Groenplaats te trekken. Diverse versbereide gerechten en voedingswaren zullen er verkocht worden. Boven de markthal komen appartementen, zo is het plan. Wanneer die gebouwd worden, is nog onbekend. De markthal moet nog dit jaar open gaan, is de wens van Thomas Wijnen, de man achter het plan.

Tendens

Het plan van Antwerpen past in een internationale tendens. Markthallen duiken op steeds meer plaatsen op. Zo wil Amsterdam nu het voorbeeld van Rotterdam volgen en een hal onder het stadhuis plaatsen. De Rotterdamse markthal werd in oktober 2014 geopend door koningin Máxima. In de havenstad klinkt evenwel steeds meer kritiek, omdat de markthal zich veel meer zou richten op horeca dan op de verkoop van verse producten. Ook steden als Berlijn, Londen en Madrid hebben een overdekt marktgebouw.

Volledig scherm
Volle terrassen op de Groenplaats in Antwerpen. © Camile Schelstraete