Volledig scherm
© Thinkstock

Anneriek van Heugten genomineerd voor Thea Beckmanprijs

HULST - Anneriek van Heugten uit Hulst is met haar boek 'Mijn moeder is geen heks' officieel genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. 

Begin mei heeft de jury van de Thea Beckmanprijs een longlist van twaalf titels geselecteerd uit de vele historische jeugdboeken die afgelopen twee jaar voor kinderen tot twaalf jaar uitkomen. Uit deze longlist heeft de jury nu een shortlist van vijf boeken samengesteld, waar 'Mijn moeder is geen heks' dus deel van uitmaakt. Bij deze vijf boeken wordt door studenten van de Willem de Koning academie een korte animatie gemaakt. Bij de prijsuitreiking in Archeon op 17 september worden deze filmpjes voor het eerst vertoond en vervolgens wordt de winnaar van de Thea Beckmanprijs bekend gemaakt.

De Thea Beckmanprijs is de prijs voor het beste historische jeugdboek die jaarlijks wordt uitgereikt in het derde weekend van september in Archeon. Dat weekend zijn ook de Schrijvers van de Ronde Tafel te gast in het Archeon. In de even jaren wordt de prijs uitgereikt aan boeken van de leeftijdscategorie tot 12 jaar en in de oneven jaren aan boeken voor 12 jaar en ouder.