Volledig scherm
Yenna Soliman (15) uit Terneuzen met haar hond. © Camile Schelstraete

Alles is anders na bijna een leven lang ziek te zijn geweest

TERNEUZEN - Yenna Soliman (15) uit Terneuzen is lang ziek geweest.

Dankzij Make-A-Wish kon ze op vakantie naar Portugal. Nu het weer iets beter met haar gaat wil ze iets terugdoen. Yenna doet zondag in Kasteel Groeneveld in Baarn mee aan de Wenstafette.

Wenstafette

Tijdens de Wensafette proberen voormalige wenskinderen als zij in de kasteeltuin zoveel mogelijk rondjes te rennen of rolstoelen om geld te verdienen voor Make-A-Wish Nederland.

"Ik werd gebeld of ik zin had in de Wenstafette, ik heb gelijk ja gezegd."

Yenna oogt niet ziek wanneer je haar met hond Bas ziet spelen. "Ik ben misschien wel de gezondste die daar er bij is", denkt ze. Maar het is pas sinds heel kort dat het een stuk beter met haar gaat. Pas sinds een week of drie lijkt er een einde te komen aan een leven lang ziek zijn.

Hoofdpijnen

Yenna is in Egypte geboren, waar ze als drie maanden oude baby bij een auto-ongeval gewond raakte. Een schedelbasisfractuur, een hersenschudding en verwondingen aan haar voorhoofd. Sindsdien begon de lijdensweg. In haar hoofd werd steeds te veel vocht aangemaakt met enorme hoofdpijnen als gevolg. Jarenlang liep ze met een drain die het overtollige vocht in haar schedel moest afvoeren. Talloze keren werd ze geopereerd. Ze is de tel kwijt. Ook haar moeder moet het antwoord schuldig blijven. "Ik weet het niet", peinst ze. "Maar het is zeker meer dan dertig keer. Binnenkort hoor ik wanneer ik weer word geopereerd. Hopelijk is het dan de laatste keer. Ik denk het wel."

Zondag probeert ze geld bij elkaar te krijgen om ook andere kinderen een mooie dag te bezorgen. Heel veel heeft Yenna nog niet opgehaald. Op de site van Wenstafette staat de teller van Yenna tot nu toe op 25 euro.

Meer info: www.wenstafette.nl