Volledig scherm
Wout Philippo © Dirk-Jan Gjeltema

Alleen mooi opmaken is niet genoeg

BURGH-HAAMSTEDE - Als klein jongetje moest hij altijd de kerstboom versieren, nu maakt hij topmodellen op. Wout Philippo uit Burgh-Haamstede is pas 19, maar hij timmert hard aan de weg als visagist.

De bel. Alweer. Met een zucht schuift Wout zijn koffie - met een rietje - opzij en loopt naar de deur. Even later keert hij giechelend met een kleurrijkboekje terug aan de keukentafel en barst in lachen uit. "Jehova's."

Moet je net hem hebben. Een homoseksuele visagist die zelf ook make-up draagt. Ja, hij valt wel op in Burgh-Haamstede. "Ik heb me altijd ingehouden, maar trok hier toch altijd grote ogen. Op zich niet erg, zolang mensen maar respect voor me hebben. Zoals ik Jehova's ook gewoon netjes te woord sta."

Wout zat in de derde klas van het Ostrea Lyceum in Goes toen hij uit de kast kwam. "Ik had veel vriendinnen en één vriend die na de middelbare school naar de Make-up School van Mieke Petiet ging. Ik deed gymnasium en had eigenlijk altijd advocaat willen worden, maar ging toch mee naar de open dag. En ik was gelijk verkocht."

Zijn diploma hangt nog maar net een maand in een gouden lijst aan de keukenmuur van zijn ouders en Wout rolt nu al de goede kant op. "Tijdens mijn opleiding ben ik zelf al fotoshoots gaan doen om mijn portfolio op te bouwen en ineens werd ik lastminute gevraagd door een fotograaf om mee te werken aan een shoot voor Elite Models en Alpha Male Model. Daar ben ik een beetje blijven hangen."

Hoe hij dat voor elkaar kreeg? Door toch niet zo verlegen te zijn als hij aanvankelijk overkomt. "Alleen mooi opmaken is niet genoeg. Je moet brutaal durven zijn. Dat ben ik als 't moet. Ik ga m'n eigen weg."

Lees het hele verhaal in de PZC van dinsdag.

Volledig scherm
Model: Sterre @ Elite Models, Make-Up: Wout Philippo, Haar: Kirsten Auwema, Styling: Maureen Cloesmeijer © Charlona Teerlink
Volledig scherm
Model: Michelle @ Dash Models, Make-Up&Haar: Wout Philippo, Styling: Maureen Cloesmeijer © Sander Krijger
Volledig scherm
Model: Daniëlle @ Elite Models, Make-Up&Haar: Wout Philippo, Styling: Maureen Cloesmeijer © Sander Krijger