Volledig scherm
Bomen vormen een probleem voor bussen en vrachtwagens. © Lex de Meester

'Alle abelen kappen langs de Veerse weg is echt niet nodig'

VEERE - Het groene lover hangt ruim over de Veerseweg. Het gebladerte van de fraaie abelen vormt een probleem voor vrachtwagens en bussen die ongewenst in aanraking met een stam of tak komen ter hoogte van Zanddijk.

Geruchten dat alle bomen gekapt worden om het ongerief voor groot gemotoriseerd verkeer te voorkomen, lijken vooralsnog niet op waarheid te berusten. Vooralsnog... "Nee", bezweert wethouder Jaap Melse, "dat is niet nu aan de orde. Maar je ziet wel dat een paar bomen ver overhangen. We bekijken die goed."

Een ritje langs de abelen laat zien dat een stuk of vijf bomen littekens draagt. Aangebracht door passerend vrachtverkeer. Veere in gaat nog wel. Daar buigt de rij bomen naar rechts, richting het fietspad langs de weg. Maar het stadje uit kan lastiger zijn voor hoge voertuigen. Daar buigt het oude geboomte zich wat meer over de weg.

Klap
"Ik hoor af en toe een klap als een vrachtwagen in aanraking komt met een abeel", vertelt Wim de Looff. Hij staat op de inrit van zijn woning langs de weg. "Vrachtwagens of bussen kunnen elkaar hier niet passeren. Dan moet er echt één stoppen. Maar ja, ik heb het idee dat de meeste chauffeurs dat wel weten. Zeker degene die hier vaker komen."

"Alle bomen langs de weg kappen lijkt me echt niet nodig. Dat zou erg zonde zijn. Misschien een paar weg misschien?"

Lees donderdag meer hierover in de PZC