Volledig scherm
Stefano Dijkstra © Facebook

Afwasser Stefano Dijkstra uit Vlissingen hengelt loonsverhoging binnen via Facebook-likes

VLISSINGEN - Slimme actie: vraag op Facebook om 10.000 likes om opslag te krijgen.

Het is de 18-jarige Vlissinger Stefano Dijkstra méér dan gelukt. Stefano houdt op het Facebookbericht een bordje voor zijn borst met de tekst: 'Mijn baas belooft mij opslag bij 10.000 likes'. Hij is afwasser bij Grieks restaurant Onassis in Middelburg. "Nog dezelfde avond waren het er 15.000. En nu...even kijken...meer dan 43.000", zegt de 18-jarige Vlissinger. Maandag om 12.00 uur was het bericht al 1116 keer gedeeld.

Vanaf volgende maand gaat Stefano inderdaad meer verdienen dan de 5 euro netto die hij nu krijgt. Hoeveel, is nog niet duidelijk. Maar op basis van de likes, zou hij al drie keer zoveel mogen vragen.

Meer in de PZC van dinsdag.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.