Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Advocate henneptelers kan bewijs erfenis niet laten zien

MIDDELBURG - Een stevige erfenis, meerdere leningen, wat giften en veel zwart werken. Dankzij dat alles had een inwoner van Goes ruim honderdduizend euro 'verdiend', zo probeerde advocate Samantha van de Voorde de stevige bankrekening van haar Goese cliënt te verklaren.

Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk vermoedt echter dat E.V. (32) dat geld illegaal verdiend heeft met het kweken van hennep.

De man is vorig jaar augustus door de Middelburgse rechtbank veroordeeld voor dat kweken.Donderdag moest hij opnieuw voorkomen omdat het Openbaar Ministerie nu zijn illegale winsten wil afpakken. Volgens berekeningen van het OM heeft hij 105.585,00 euro verdiend met dat kweken van softdrugs.

De advocate zei dat tot haar spijt familieleden, vrienden en werkgevers van de Goesenaar niets tegenover de politie willen verklaren over de herkomst van het geld. Ook een bewijs van een notaris over de erfenis kon ze niet laten zien.

Ze krijgt van de rechtbank de tijd om met bewijzen te komen. De rechtszaak tegen de Goesenaar wordt begin oktober vervolgd.