Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Advocaat: Steekpartij was gevecht om het mes

MIDDELBURG - Ontslag van rechtsvervolging. Dat is het vonnis dat volgens advocaat Eduard Smit over twee weken moet klinken. Want zijn cliënt, de 53-jarige Middelburger C.K., wordt volgens hem onterecht verdacht van poging tot doodslag.

De man werd op 25 januari dit jaar aangehouden op het industrieterrein Arnestein bij Middelburg omdat hij een postbesteller ernstig zou hebben verwond. Hij zou hem met een mes in zijn keel hebben gestoken. Maar volgens de raadsman is er geen sprake van opzet maar ontstond de verwonding tijdens een worsteling toen K. het mes probeerde af te pakken dat de postbesteller uit zijn dashboardkastje had gehaald.

Zus

Volgens K. zou de postbesteller al jarenlang zijn zus stalken. Toen hij hem die bewuste dag toevallig tegen kwam wilde hij hem daarover aanspreken en trok de deur van zijn bestelauto open. Daarop zou de postbesteller hem een klap hebben gegeven waarna er een worsteling ontstond en, aldus K. zijn tegenstander het mes pakte.

Officier van justitie Rob Rammeloo is er echter van overtuigd dat K. dat bewuste mes bij zich had en gebruikte toen de twee in gevecht raakten. Hij citeerde een getuige die gehoord zou hebben dat de verdachte de postbesteller wilde vermoorden. Volgens hem moet de man een celstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk krijgen.

Eigendom

Smit wees de rechtbank erop dat geen van de familieleden van K. het mes herkend heeft als eigendom van zijn cliënt. Hij hield de rechter ook voor dat als K. werkelijk van plan was om de postbesteller iets aan te doen, hij wel dat mes had gebruikt zodra hij de deur van de bestelbus opende.

De zus van de verdachte kon zich donderdag tijdens de rechtszaak niet beheersen. Ze schreeuwde dat het onrechtvaardig is dat haar broer als verdachte wordt behandeld terwijl de postbesteller haar al jarenlang stalkte. De rechtbankvoorzitter waarschuwde haar drie keer en eiste daarop dat de zeer geëmotioneerde vrouw de zaal zou verlaten. Dat deed ze ook.

Uitspraak 25 augustus.