Volledig scherm
De advertentie die inmiddels is verwijderd. © Screenshot Zeelandnet.

Advertentie over jonge katjes als slangenvoer wekt afschuw

MIDDELBURG - Grote ophef is ontstaan over een advertentie op het prikbord van Zeelandnet. Daarin werden jonge katjes gevraagd om aan slangen te kunnen voeren.

Zeelandnet heeft de advertentie inmiddels verwijderd. De oproep is woensdagavond op het prikbord (de Zeeuwse marktplaats) van Zeelandnet gezet. Daarop kwamen veel verontwaardigde reacties, zowel op social media als via e-mail. De internetprovider heeft de advertentie donderdagochtend verwijderd.

"De smakeloze en aanstootgevende advertentie is tegen de regels van ons prikbord", reageert woordvoerder Tim Brouwer. De afzender is niet persoonlijk door de provider aangesproken. Wel heeft hij een mail gehad over de verwijdering.

Afschuw

Op Facebook wordt er met afschuw gereageerd op de advertentie

- "Het is wettelijk verboden kittens jonger dan 7 weken te scheiden van moederpoes. Het is ook verboden anderen aan te zetten tot strafbare handelingen. Kittens voeren aan slangen wordt gezien als dierenmishandeling en is een misdrijf. Aangifte doen bij de politie en Zeelandnet hierop wijzen", schrijft Marleen Drijgers. 

- "Ik denk niet dat de politie daar iets mee doet. Denk niet dat het illegaal is, of wel? Vreselijk, maar als je het leest en je hebt hart voor je dieren, geef je ze daar niet aan mee. Advertentie zegt genoeg. Snap niet dat je dit kunt. Bah", schrijft Sonja Meertens-Verlinde.

- "Als je zo kleine kitten levend aan een slang geeft ben je niet lekker in je knar .ik heb een boerderij kitten die gedumpt is, een kat is een kat, of nou van de boerderij af komt of van een huis nest", schrijft Natascha Jongenelen.