Volledig scherm

Admiraal De Ruyter Ziekenhuis opereert extra in Goes en Zierikzee

GOES - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis voert de rest van dit jaar niet alleen extra operaties uit in Goes, maar ook in de Zierikzee.

Het ziekenhuis wil zo voorkomen dat door de tijdelijke sluiting van de operatiekamers in de locatie Vlissingen wachtlijsten ontstaan. Het ziekenhuis in Vlissingen wordt grondig gerenoveerd. De operatiekamers in Vlissingen zijn daarom tot en met 3 september gesloten. Dan openen twee nieuwe operatiekamers en een behandelkamer voor oogheelkunde. In Vlissingen vinden geen acute, maar alleen planbare operaties plaats.

Om voor deze behandelingen wachtlijsten te voorkomen en om geplande operaties zoveel mogelijk door te laten gaan, is ervoor gekozen de komende tijd alle operaties te laten plaatsvinden in de ziekenhuizen in Goes en Zierikzee. Naar Goes wordt uitgeweken tot en met 3 september en vanaf dat moment tot het eind van dit jaar op twee dagen in de week naar de Victoriakliniek van Zeelandcare in Zierikzee.

Renovatie

Begin 2017 worden in Goes zes nieuwe operatiekamers in gebruik genomen. In Zierikzee gaat het alleen om planbare operaties. In Goes kunnen zowel planbare als spoed- en complexe operaties plaatsvinden. In Vlissingen blijven in de zomer de poliklinieken, de centrale sterilisatie afdeling, de poliklinische operatiekamers (voor kleine ingrepen) en overige dagbehandelingen en het Opnameplein geopend.

De renovatie van de ADRZ in Vlissingen verloopt volgens het ziekenhuis volgens schema. Op 15 augustus openen de eerste poliklinieken en is ook de nieuwe hoofdingang klaar. In september worden de twee vernieuwde operatiekamers in gebruik genomen. Begin volgend jaar is de opening van het geheel vernieuwde ziekenhuis voorzien.

Volledig scherm
© Thinkstock
  1. Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen (17) lost binnen 17 seconden een kubus op met één hand

    Owen de Heer is zeventien jaar oud en doet mee aan het Nederlands kampioenschap Rubiks kubussen oplossen. Dit kampioenschap werd vandaag gehouden in het Utrechtse Hoogland. Vorig jaar won hij de competitie one-handed: het oplossen van de klassieke kubus met slechts één hand. Een handicap maakt het hem onmogelijk het klassieke speelgoed met twee handen op kleur te sorteren. Hij wist zijn titel vandaag met een tweede plaats (16,56 seconden) niet te prolongeren, maar dat maakt het eenhandig oplossen van de kubussen niet minder knap.