Volledig scherm
© Maurits Sep

Acties voor goede doelen ALS en Cystic Fibrosis op Boulevard Vlissingen (video)

VLISSINGEN - Stichting ALS Zeeland is zaterdag op de boulevard van Vlissingen vertrokken voor een duizend kilometer lange fietstocht van een week door Nederland en België om aandach te vragen voor de ziekte ALS. Het vertrek was bij het Badstrand.

Daar kreeg de stichting ook een bedrag van 1600 euro overhandigd van Stichting Zwemmen langs Walcheren. De zeezwemmers namen tijdens hun trainingstocht ballonnen mee het water in en lieten die op. De achttien fietsers van Stichting ALS Zeeland deden datzelfde vanaf het Badstrand en vertrokken daarna voor hun fietstocht.

Wandeling
De boulevard was zaterdag twee keer het toneel van een actie voor het goede doel. 's Middags startte daar om 14.00 uur de wandeling Outrun CF, een actie om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte Cystic Fibrosis.

Een week fietsen
De fietsers van Stichting ALS Zeeland keren zaterdag 24 september terug in Zeeland. Hun tocht eindigt die dag in Kloetinge. Dat is tegelijk een eerbetoon aan de echtgenote van één van de leden van de stichting. Zij is in april aan de ziekte overleden en woonde in Kloetinge.

Volledig scherm
© Maurits Sep
Volledig scherm
© Maurits Sep
Stichting ALS Zeeland en Stichting Zwemmen langs Walcheren hielden zaterdag 17 september op de boulevard in Vlissingen acties voor bestrijding van de ziekte ALS. Stichting ALS Zeeland vertrok daar voor een fietstocht door Nederland en België.