Volledig scherm
Johan Robesin. © Peter Nicolai

Actiegroep 'Noodklok Hedwige' start online petitie voor behoud polder

EMMADORP - De Actiegroep 'Noodklok Hedwige' is een online petitie gestart met als doel "het teweegbrengen van een keerpunt voor wat er met de totale Westerschelderegio aan de hand is." De initiatiefnemers van de petitie, oud Statenlid Johan Robesin, jurist Hans Mieras en journalist Bo van Scheyen, richten het rekest aan EU-voorzitter Martin Schulz, premier Mark Rutte en zijn Belgische collega Charles Michel. "Het is een noodkreet", zegt Robesin. "Die ontpoldering moet hoe dan ook gestopt worden.

Nu is de tijd aangebroken om een cruciale beslissing te nemen."

Andere inzichten

De leden van de actiegroep willen de ontwikkelingen in de Westerschelderegio in het algemeen en het Hedwige-dossier in het bijzonder op de politieke agenda's krijgen. Via Avaaz ('stem') willen zij maatschappelijk draagvlak creëren. Robesin: "Een massale, publieke kreet kan het verschil maken en zo politiek leiders tot andere inzichten brengen."

De petitie ging afgelopen maandag online en is sindsdien enkele tientallen keren ondertekend.

  1. LIVE | Protesten Kick Out Zwarte Piet in veel gemeenten afgeblazen

    LIVE | Protesten Kick Out Zwarte Piet in veel gemeenten afgeblazen

    Over een paar uur zet Sinterklaas voet aan wal in Zaandam. De spanning stijgt, maar niet alleen voor de kinderen. De gemeente heeft allerlei maatregelen genomen om te zorgen dat de landelijke intocht zonder problemen verloopt. Door heel het land zijn protestorganisaties georganiseerd tegen Zwarte Piet, hoewel protestgroep Kick Out Zwarte Piet acties in een aantal gemeenten op het laatste moment heeft afgeblazen. Mis niks via ons liveblog.