Volledig scherm
Johan Robesin. © Peter Nicolai

Actiegroep 'Noodklok Hedwige' start online petitie voor behoud polder

EMMADORP - De Actiegroep 'Noodklok Hedwige' is een online petitie gestart met als doel "het teweegbrengen van een keerpunt voor wat er met de totale Westerschelderegio aan de hand is." De initiatiefnemers van de petitie, oud Statenlid Johan Robesin, jurist Hans Mieras en journalist Bo van Scheyen, richten het rekest aan EU-voorzitter Martin Schulz, premier Mark Rutte en zijn Belgische collega Charles Michel. "Het is een noodkreet", zegt Robesin. "Die ontpoldering moet hoe dan ook gestopt worden.

Nu is de tijd aangebroken om een cruciale beslissing te nemen."

Andere inzichten

De leden van de actiegroep willen de ontwikkelingen in de Westerschelderegio in het algemeen en het Hedwige-dossier in het bijzonder op de politieke agenda's krijgen. Via Avaaz ('stem') willen zij maatschappelijk draagvlak creëren. Robesin: "Een massale, publieke kreet kan het verschil maken en zo politiek leiders tot andere inzichten brengen."

De petitie ging afgelopen maandag online en is sindsdien enkele tientallen keren ondertekend.

  1. Ben jij ook zo’n ‘verborgen’ ondernemer in eigen huis?
    FBTO

    Ben jij ook zo’n ‘verborgen’ ondernemer in eigen huis?

    Heb jij een hobby of onderneming thuis waarmee je maandelijks wat extra inkomsten binnenkrijgt? Dan ben je niet de enige. Om de proef op de som te nemen, bezoeken we willekeurige bewoners van Kerkstraat 6 in verschillende dorpen en steden. We zien hoe ze wonen én geld verdienen aan huis. Bijvoorbeeld Willem en Anja, uit het Groningse Niekerk de Marne. Om de kosten voor het verwarmen van hun zwembad te drukken, hebben ze zonnepanelen genomen. Maar zijn deze wel verzekerd?